KONSTTERAPI

Kommer du till mig för konstterapi så inleder vi sessionen med ett samtal där du får berätta för mig varför du tycker att du behöver hjälp. Jag hjälper dig att reda ut dina tankar lite och vi får fram en konkret problemformulering och målsättning. Därefter får du måla eller arbeta med lera enligt vad du själv önskar, och terapin kan ske i tysthet. Vi tittar tillsammans på ditt konstverk efteråt. Jag ställer lite frågor som du funderar över. När du kommer nästa vecka har jag tänkt ut ett litet förslag till dig hur vi ska gå vidare, och du känner in om du vill följa det eller vad du själv är sugen på att göra. Efter 10-12 gånger tittar vi på alla dina verk i en följd och det brukar bli väldigt magiskt varje gång!


Du behöver inte ha målat eller gjort lera tidigare. Vi utgår helt ifrån dig och vart du är just nu i livet. Alla människor har nytta av att uttrycka sig genom färg och form, och ett uttryck som vi kan utgå från visar sig alltid, även om det bara handlar om val av färg eller form.

En terapi på 13 sessioner:

En terapi på 9 sessioner:

HÄLSOMÅLNING

Hälsomålning innebär att du kommer till mig i grupp, utan att nödvändigtvis prata om dig själv. Jag har då förberett en gemensam övning som är hälsofrämjande för vem som helst och vi gör den tillsammans, på varsitt papper. Detta sker helt utan prestationskrav eller ångest, för instruktionerna är enkla och alla tolkar övningen helt utifrån sitt eget inre. I slutet är det roligt att titta på varandras bilder och slås över hur olika resultaten blir av samma instruktioner.


Här nedanför finns exempel på vad klienter har målat på mina hälsomålningar. Målningarna är gjorda enligt de sju planeterna och de egenskaper vi önskar förvärva utifrån dem.


Klicka på bilden för att se text.

Kika mera på:

Sol & Måne

Copyright © Alla rättigheter förbehållna